velma.JPG

Chicago als Velma Kelly


Algemeen Dagblad 1 interview met Walter Bobbie (originele regisseur van de musical Chicago): "Sophia Wezer is een dijk van een Velma, aan haar is niets verlegen, zij is één brok agressie en seksualiteit."

Algemeen Dagblad 2: "Geboren verleidster"

Algemeen Dagblad 3: "Als de geraffineerde vamp Velma Kelly flirt en sjanst de Haagse Sophia Wezer (26) eindelijk met het grote publiek"

Algemeen Dagblad 4: "Ze borrelt, maar kookt niet over"

Algemeen Dagblad 5: "heerst Sophia Wezer op het podium als de slinkse moordenares Velma Kelly"

Algemeen Dagblad 6: "Alsof ze nooit anders heeft gedaan dan verleiden, manipuleren en bedriegen."

De Telegraaf 1: "Sophia Wezer heeft een stem die je tot in je ziel raakt, een persoonlijkheid die van het toneel knalt en daarbij een adembenemend mooi figuur."

De Telegraaf 2: "A star is born"

Haagsche Courant 1: "Sophia Wezer nuchter onder succes in topmusical Chicago"

Haagsche Courant 2: "Sophia Wezer parel van "Chicago"

Haagsche Courant 3: ".lange, strak bewegende benen onder een al even beheerst bewegend lijf met daarboven een hoofd met een paar ogen die dwingen tot gepaste afstand"

Haagsche Courant 4: "Een adembenemende, bronskleurige verschijning, die ook nog kan zingen en acteren"

De Gelderlander Online 24 november 2001 MARTIN HERMENS: "Zingen kunnen ze meestal wel. Dansen ook. Maar de acteer-prestaties van de Nederlandse musical-sterren zijn nog altijd van een bedroevend niveau.Het publiek wil graag mooie zangstemmen horen, producenten hebben behoefte aan bekende koppen voor de promotie en zelfs critici neigen de absurde acteerprestaties af te wimpelen met een wazige opmerking in de kantlijn. Alsof het niet uit maakt hoe je een rol speelt in een musical. Maar dat is een ernstige misvatting. De theatervorm musical staat bekend als een van de lastigste. Simpelweg omdat de uitvoerders alles moeten kunnen: zingen, dansen en acteren. Een haast onmogelijke combinatie, zo lijkt het. Maar er zijn mensen die het vak onder de knie krijgen. Een voorbeeld uit eigen land is Simone Kleinsma. Stem, lijf en leden in optima forma en dus met recht een van de eerste echte musicalsterren van eigen bodem. Veel navolging heeft Kleinsma vooralsnog niet gehad. Pia Douwes klom op tot eenzelfde niveau, Joke de Kruijf ook. En van recentere datum: Sophia Wezer, die een glansrijke rol in Chicago speelde, blijkt een rastalent voor het musical-genre te zijn."


Voor meer informatie bekijk: www.chicago.nl

< naar het overzicht