amandlavierkantpayoffsmall

www.mandelademusical.nl

Speellijst

Sophia over Nelson Mandela
"Door alleen al de naam Nelson Mandela uit te spreken krijg ik een heel blij, vredig, gelukkig en rustgevend gevoel. Voor mij is hij een begrip/persoon met wie ik ben opgegroeid en omdat ik een kleurling ben geeft dat nog meer verbondenheid."

scenefoto6

Beeldmateriaal

 

 

Recensies:

TheaterJournaal: Bewondering voor Winnie: Vocaal veel sterker is Sophia Wezer ('The Wiz', 'Sweet Charity' en 'Tarzan’) in de rol van Winnie Mandela. Niet alleen in de liedjes maakt zij indruk: ook haar spel is sterk. Het lukt haar zelfs om respect op te wekken voor de sterke vrouw achter Mandela, die bij het grote publiek toch vooral bekend is door de dubieuze daden die de naar haar genoemde knokploeg op zijn geweten heeft. (...) Op zo’n moment verlang je naar nog zo’n kraakhelder liefdesduet als aan het einde van het voorgaande deel te horen was tussen Winnie en Nelson.

Musicalworld:  Zijn tegenspeelster Sophia Wezer, die de rol van Winnie Mandela op zich neemt, is vocaal duidelijk de meerdere. De momenten dat zij zingt als een nachtegaal, maken een grote indruk op het publiek en maken duidelijk dat zij inmiddels een veteraan is in musicals.

Reacties in forum: 
1) Kan mij aardig in jouw recensie vinden, goed geschreven.
Vind wel dat Sophia Wezer niet alleen een geweldige Winnie Mandela neerzet, maar dat haar zang erg ver boven de rest uit stijgt.

2) Sophia Wezer heeft gewoon echt een fantastisch mooie stem. Het was jammer dat ze niet meer kon laten horen, maar ze had maar 2 solo’s, waar ze niet echt in kon uitpakken. Maar dat deed ze wel heel goed. Ze zette Winnie Mandela op een lieve manier neer.

het Parool: "Goed geacteerde, treffende scenes tussen Winnie (Sophia Wezer) en Nelson Mandela (Kenneth Herdigein), en tussen Mandela en De Klerk (Peter Bolhuis)"

De Volkskrant (Annette Embrechts) "Iets van die siddering ging zaterdagavond door Carré, toen acteur Kenneth Herdigein als Mandela verscheen aan de arm van Winnie Mandela (Sophia Wezer), toen nog zijn echtgenote."

Musicalworld: Winnie Mandela wordt prachtig neergezet door Sophia Wezer. Een liefdevolle vrouw, die alles voor haar man overheeft. Een vechtster ook, die een van de weinige slachtoffers is van het ‘happy end’. Er is een mooie chemie tussen Herdigein en Wezer. ... Ook de musicalballades ontbreken niet. De dames van het gezelschap zingen het sterkst. Naast Sophia Wezer zijn dat de dochters Noah Blindenburg (...) en Anna van Ruiten.

De Telegraaf, 26 oktober 2009 (Esther Kleuver) Sophia Wezer weet de felle blik van Winnie Mandela te benaderen.

Trouw, 27 oktober 2009 (Bianca Bartels) In de tweede helft gaat het gelukkig beter. Daar worstelen Mandela en Winnie bijvoorbeeld met hun relatie die zwaar lijdt onder Mandela’s 27-jarige gevangenschap op Robbeneiland. (…) Sophia Wezer speelt en zingt mooi als Winnie Mandela.

Musical site.be (Marlies/Robin) Vocaal hoogtepunt in de voorstelling is zonder twijfel Sophia Wezer in de rol van Winnie Mandela. Ze overtuigt in de songs en als sterke vrouw achter haar man.

BN De Stem: Na de pauze verandert dat door de goed geacteerde, treffende scènes tussen Winnie (Sophia Wezer) en Nelson Mandela (Kenneth Herdigein), en tussen Mandela en De Klerk (Peter Bolhuis). Een mooi liefdesduet voor de pauze wordt gevolgd door conflicten tussen man en vrouw na de pauze en De Klerk is geen slechte witman, maar iemand die Mandela erkent als een formidabele tegenstander die dezelfde taal spreekt als hij.

 

 

 scenefoto8

 scenefoto7