charity.gif

Sweet Charity

In theaterseizoen 2005/2006 was Sophia te bewonderen als Helene in Sweet Charity.

Volkskrant 1 november 2005 (Patrick van den Hanenberg): Knallende en frisse 'Sweet Charity'. Regisseur/choreograaf Craig Revel Horwood en wereldkampioen paaldansen Denise Mulder laten de danseressen knallen in een geweldige, acrobatische en erotische choreografie. Het hoogtepunt van Sweet Charity hebben we dus al na twintig minuten gehad... Ook de bijrollen zijn met ondermeer Perry Dosset (een zalige sekteleider in het nummer Rhythm of Life) en Sophia Wezer (een van de vriendinnen in de nachtclub) op niviea ingevuld.

AD 1 1 november 2005 (Albert Kok):
Alles klopt bij aanstekelijke Sweet Charity. Waaronder - zouden we de belangrijkste pijler onder een klassieke hitmusical bijna vergeten - de lekkere slepende, jazz songs van Cy Coleman: hey, big spender!

Interview musical world :"Is Nederland niet klaar voor een zwarte Charity?
Al in 1986 speelde Debbie Allen (Fame), als Afro-Amerikaanse, de titelrol op Broadway. Mark Vijn werd tijdens de presentatie luid geapplaudiseert omdat hij niet voor een BN'er in de hoofdrol was gegaan. Ik had het echter nog spannender gevonden als hij voor gekleurde hoofdrolspelers was gegaan. Ik vroeg dan ook aan de supergetalenteerde Sophia Wezer, "waarom niet Sophia als Charity en Perry Dossett als Oscar?" Een vraag die een blanke journalist nooit zou stellen, omdat die er waarschijnlijk simpel weg niet bij stil staat. Sophia snapt gelijk wat ik bedoel: "Die vraag stellen Perry en ik ons ook altijd. Zeker nu we ons in een zeer multiculturele samenleving bevinden en wij eigenlijk elk seizoen weer zitten van zal er een stuk komen waar een zwarte man of vrouw in voorkomt?"(....) "Ik weet echt niet wat de angst is. Het is wel iets waar je tegen opbokst en dat is niet altijd fijn. Het is nog steeds van de zotte dat als er staat dat er een 'moeder' moet worden gespeeld dat daar automatisch een blanke vrouw voor wordt gecast. Ze zeggen wel discriminatie is voorbij, maar voor mij is het nog steeds voorbij met aanhalingstekens."

charity_header.jpg

Foto's Sweet Charity

Meer informatie is te vinden op www.sweetcharity.nl zoals de speellijst< naar het overzicht